Hamburg - lørdag den 13. marts 2010


Shoppingtur

Tilbage

Årets julegave til Gitte og Hans i Kolding var en weekendtur til Hamburg - sammen med os. Marie og jeg havde ikke haft tid til at forberede os særligt godt, så vi satte vores lid til, at Gitte og Hans havde et færdigt rejseprogram klar, når vi skulle afsted. Og det havde de!

Marie og jeg sagde pænt farvel til børnene og drog mod banegården. På perronen kunne vi nyde den allerførste forårssol, mens vi ventede på toget. Ved 9-tiden var der afgang mod Kolding og videre mod Hamburg.

Gitte og Hans havde sørget for frokosten undervejs og de havde smurt nogle eventyrligt gode stykker smørrebrød, som vi lystigt fortærede, inden vi ankom til Hamburg ved 12:30-tiden.

Her var der åbenbart ikke antydning af forår. Der blæste en pissekold vind og vi skyndte os til hotellet Norddeutscher Hof, der heldigvis lå meget tæt på banegården. Heldigvis var vores uldundertøj med i kufferten, der ellers var sparsomt møbleret - det var jo kun en weekendtur!

Første tur gik mod indkøbsgaderne, for det var lørdag eftermiddag. I morgen ville de fleste forretninger være lukket og så var det ikke muligt at få købt nyt.

Der blev kigget på tøjbutikker, skobutikker - og sørme også en fotoforretning, der var lidt speciel. Der var faktisk ingen butik ud mod gågaden. Kun nogle udstillingsvinduer og en indgang til en elevator. Den skulle man tage op på 1. salen, hvor selve butikken var. Den var pænt stor og den spændte vidt fra brugt fotoudstyr over lidt nyt til musik og tv samt lærreder og meget andet.

Da vi havde fået nok af den, vimsede vi videre ned af gaden. Da Gitte og Marie gjorde antræk til at ville ind i en ny tøjbutik, valgte Hans og jeg at fortsætte og se, om vi kunne finde en god kaffebar. Starbucks lå lige om hjørnet og her serverede Hans vaniliekaffe til os. Det smagte faktisk ganske udemærket. Da vi var færdige med de store kopper, dukkede pigerne op. De ville også have kaffe - så Hans og jeg fik hele 2 kopper hver!

Vi gik lidt rundt i kvarteret omkring rådhuset og var bl.a. inde i en thebutik og ind igennem Europa Passagen (et større indkøbskompleks). I sidstnævnte fandt vi en Lewis-butik, hvor bukserne kostede omkring 100 euro pr. par. Det er for dyrt!

Hele dagen havde det været gråvejr og det småregnede lidt ind imellem. Så dagen var perfekt til shopping.

På vej tilbage mod hotellet, faldt Gitte for fristelsen til en currywurst. Vi andre holdt stand. Vi tænkte på aftenens kulinariske højdepunkt, der var henlagt til en fiskerestaurant lige over for hovedbanegården. Da vi havde bestilt bord på restauranten til senere, forsøgte vi at finde en løjerlig vinstue på Lange Reihe no. 39. Vi fandt godtnok frem til vinstuen, men her var lukket frem til kl. 18, så vi måtte fortsætte i silende regnvejr tilbage til hotellet. Vi havde da heldigvis selv, så vi kunne få en øl og et glas vin.

Lige overfor vores hotel lå et større orientalsk indkøbscenter. Det har Marie og jeg jo altid svært ved at gå udenom, og sørme om ikke vi fandt de kaffebolcher, som jeg så lystigt havde slæbt hjem fra Thailand for en god måned siden! Der var endda 3 forskellige slags. Dem måtte vi prøve...

Så gjorde vi ellers klar til aftenens restaurantbesøg - med et glas hvidvin og en øl.

Restauranten hed Schifferbörse og den var fint dekoreret med en masse maritime genstande.

Hans fik skotsk laks til forret og jeg fik kartoffelløgsuppe. Til hovedretten blev det bl.a. til Mixed grillplatte med 3-4 forskellige fisk. Jeg "nøjedes" med en søtunge. Det smagte super.

Aftenen blev rundet af på café Westwind lige overfor vores hotel. Det viste sig at være et rigtig hyggeligt sted, så det udnævnte vi fluks til vores stamværtshus. Hans fik sin specialitet Caphiranha (brassiliansk nationaldrik).

Selv om det var lørdag aften, var vi alle lidt trætte, så vi listede i seng, før det rigtigt blev lørdag aften i Hamburg. Kl. 22:30 sagde vi godnat.

Vi skulle også tidligt op i morgen...

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14